Vejen til bedre trivsel og helbred

Fremad med Golf

GRATIS TILBUD FOR DIG MED EN KRONISK SYGDOM

Der bliver desværre ikke noget Fremad med Golf i 2023

Vi prøver igen i 2024

Lokalt samarbejde

Lokalt samarbejde skal få personer med en kronisk sygdom til at give den grønne sport en chance.

”Nej, det er en latterlig sport, for den dyrkes i fashionable klubber af rige mennesker, som går rundt på græsplænen med deres små hvide kugler.” Sådan udtalte Kim Larsen sig om golf tilbage i 1992. Selvom der er løbet meget vand under broen siden, og at over 150.000 danskere i dag er medlem af en golfklub, lever fordommene i bedste velgående.

I Vallø Golf synes man, det er lidt ærgerligt. Det værste ved fordommene er, at de forhindrer rigtig mange i at komme ud på banen og opleve, hvad der i virkeligheden kendetegner golf: en sport, hvor alle kan være med, og som byder på en masse socialt samvær og frisk luft.

Oplevelsen ude i golfklubben er, at specielt medlemmer med en kronisk sygdom, virker til at have haft stor gavn og glæde ved at begynde til golf. Af samme årsag har man søsat tiltaget- Fremad med Golf- med det formål at endnu flere med en kronisk sygdom giver den grønne sport en chance. Det er der rigtig mange gode grunde til at gøre, fortæller Jytte Storm, der er en af initiativtagerne til tiltaget i Vallø Golf.

”Meningen med tiltaget er ikke, at man skal blive den nye Thomas Bjørn. Det handler om at komme ud i naturen og have det rart sammen med andre. Når man først kommer herud og oplever dette, så føles det at holde sig aktiv ikke som en sur pligt. Det bliver noget, man slet ikke kan undvære.

Gratis forløb med start d. 13. april

Med dette tiltag tilbyder Vallø Golf personer med kronisk sygdom, som f.eks. diabetes, hjerte-kar-sygdomme, gigt, lungesygdomme og kræft et gratis forløb, hvor man helt uforpligtende kan prøve sporten af. Udover en masse frisk luft og nye bekendtskaber, stiller klubben gratis låneudstyr til rådighed, og man får 6 X undervisning af klubbens træner og de engagerede frivillige. Hvis man har lyst til at starte sammen med sin mand/kone/kæreste/ven er denne også hjertelig velkommen. Forløbet foregår over 6 onsdage i april og maj måned.

Lokalt samarbejde skal sprede budskabet

For at nå ud med budskabet til så mange som muligt samarbejder golfklubben med kommunens sundhedscenter og en række lokale patientforeninger.

En af dem, der hilser initiativet velkomment og er med til at sprede budskabet, er Jens T. Gammelgaard Nielsen, der er formand for den lokale diabetesforening i Stevns.

Ovenpå vinterens kulde tro jeg, at der er rigtig mange af vores medlemmer, der trænger til at komme ud og holde sig aktive i fællesskab med andre. Her ser jeg golf som en rigtig god aktivitet.

Så vi støtter glædeligt op om tiltaget og opfordrer alle til at komme og give det en chance.

 

Fakta: Forløbet starter d. 13. april kl. 10. For mere information og tilmelding kontakt Vallø Golf  på  info@valloe-golf.dk eller tlf. 23 29 00 04

Se flyer med FREMAD MED GOLF